Vragen en antwoorden over artikelen voor de Keuken.

 • Hoe doe ik een nieuwe rol in mijn rollenhouder?

  Leg de rol er zo in, dat deze van onderaf afrolt. Dus als je eraan trekt, dan rolt de rol naar achteren.
  De snijrand zit verborgen achter de kunststof afdeklijst en is alleen te zien, als je de lijst naar beneden drukt. Als je een stuk folie naar buiten trekt, steun dan niet met je handen op de lijst, want dan komt door de druk de snijrand bloot te liggen.

 • Waarom mag ik de isoleerkan niet gebruiken voor melkproducten?

  In de gebruiksaanwijzing staat dat de isoleerkan niet bedoeld is voor melkproducten. Dat is omdat melkresten achter kunnen blijven in de kleine tussenruimtes tussen de siliconenafdichting en het glazen en kunststof deel van de kan. Deze melkresten zijn veel moeilijker te verwijderen dan koffierestjes.

  Dat komt doordat koffie een heel andere consistentie heeft dan dranken op melkbasis. Koffie is een drank op waterbasis en resten zijn gemakkelijk te verwijderen met water. Melk is een drank op vetbasis, dikvloeibaar en niet zo gemakkelijk schoon te maken met water.

  Melkresten zijn een ideale voedingsbodem voor bacteriën en ziektekiemen. Om gezondheidsrisico's te voorkomen, bevelen wij aan om geen melkproducten te bewaren in de kannen. Deze beperking geldt in het algemeen voor de meeste kunststof isoleerkannen, ook voor die van onze concurrenten.

 • Hoe krijg ik het deksel van de inmaakglazen los?

  Wij adviseren om voorzichtig de punt van een mes even tussen het vacuümdeksel en het glas te steken. Daardoor ontstaat een minieme opening waardoor lucht in het glas kan dringen en het deksel heel gemakkelijk van het glas af gehaald kan worden.

  Het zijn wegwerpdeksels voor eenmalig gebruik. Ze kunnen niet vaker gebruikt worden. De schroefringen kunnen echter wel meerdere malen gebruikt worden.

 • Waar vind ik vervangende onderdelen (de rubber pitplaatjes of een stalen veer) voor kersenontpitter Cherrymat?

  Er is een onderdelenset voor de Cherrymat te koop, die kun je bestellen. Het artikelnummer is 37202. De set bestaat uit drie rubber pitplaatjes en een stalen veer. Je vind de set in de gespecialiseerde huishoudwinkel bij jou in de buurt of online.